Carnaval 2023

03-02-2023

Carnaval 2023

Parade de carnaval în Brabantul de Vest

Carnavalul se apropie cu pași repezi! În Olanda, în acest an se desfășoară de vineri, 17 februarie, până marți, 1 martie. Este sărbătorit pe scară largă, în special în provinciile Brabantul de Nord și Limburg. Fiecare oraș are propriile obiceiuri, costume, atracții, muzică și alte tradiții.

Dacă vă veți afla în regiunea Brabantul de Vest în perioada carnavalului, sfatul nostru este să vizitați paradele de carnaval. Aceste parade sunt complet gratuite! Și chiar este ceva de admirat!

Roosendaal

Parada din Roosendaal va avea loc în Sâmbăta Carnavalului, pe 18 februarie 2023. Parada va începe la ora 13:11 și va trece prin tot centrul orașului. Culorile carnavalului din Roosendaal sunt roșu și alb.

Standaardbuiten

Parada din Standdaarbuiten are loc în Sâmbăta Carnavalului, pe 18 februarie. Trăsurile de carnaval, precum și participanții la paradă, sunt complet iluminate, ceea ce creează un efect foarte special. Această paradă luminoasă va începe în jurul orei 19:30.

Tilburg

Parada din Tilburg va avea loc în duminica carnavalului, pe 19 februarie 2023. Parada va începe la ora 12:30. Culorile carnavalului din Tilburg sunt verde și portocaliu.

Breda

Parada din Breda va avea loc în Lunea Carnavalului, în 20 februarie 2023. Această paradă va începe la ora 13.11. Culorile carnavalului din Breda sunt portocaliu și roșu.

Bergen op Zoom

Parada din Bergen op Zoom va avea loc în Marțea Carnavalului, pe 21 februarie 2023. Parada va începe la ora 13.00. Este important să purtați, tradițional doar pentru acest oraș, costumul de carnaval: o haină de blană sau o haină groasă și o eșarfă roșie la gât cu vârful îndreptat spre spate.