Întrebări frecvente

Aveti vreo intrebare?

Citiți informațiile de mai jos pentru nelamuriri

Alte întrebări?

Înregistrare

Înscrie-te la Green Talent

Există multe modalități de a ne contacta. Vă puteți înregistra direct pe site-ul Green Talent. De asemenea, vă invităm la filiala noastră din Steenbergen (NL). Angajații noștri vor fi bucuroși să vă ajute cu înregistrarea. Adresele birourilor le găsiți pe această pagină la fila Contact.

Preferi să suni și să vorbești? Recrutorii noștri vorbitori de română vă așteaptă apelul la: +31 167 745022 sau +31 682 013 867.

Vrei să ne scrii? Trimite-ți CV-ul pe e-mail: [email protected] sau găsește-ne pe Facebook și scrie-ne pe Messenger.

Recrutorul vă va spune exact ce trebuie să faceți pentru a veni la muncă prin Green Talent.

Dacă ați selectat deja o ofertă de muncă și ați convenit asupra condițiilor de sosire, recrutorul vă va cere să pregătiți documentele necesare angajării:

  • act de identitate valabil (carte de identitate sau pașaport)
  • numărul de cont bancar (contul poate fi olandez sau străin în euro). Trebuie sa primim numarul de cont sub forma unui document/acord de la banca sau o foto a contului online, unde sunt vizibile numarul contului si numele proprietarului
  • dacă aveți - număr BSN (echivalentul olandez al CNP românesc). Dacă veniți la muncă pentru prima dată în Olanda, Green Talent vă va ajuta să obțineți un număr BSN

Pe lângă aceste documente, vă rugăm să ne furnizați și:

  • numarul tau de telefon
  • adresa ta de e-mail
  • adresa exactă de înregistrare și ședere
  • un CV complet sau istoric de angajare pentru ultimii 2 ani, precum și numele școlii pe care ați absolvit-o cel mai recent
  • daca ai - permis de conducere
  • dacă este necesar - certificate de absolvire a cursului (de exemplu, pentru operatorul de stivuitor frontal sau lateral)

Subliniem că gestionăm în mod corespunzător documentația angajaților. Respectăm toate regulile AVG (GDPR olandez). Puteți fi sigur că datele dumneavoastră cu caracter personal sunt păstrate în siguranță.

Nu, doar contactați-ne și anunțați-ne despre returnarea dvs. Ne puteti suna sau scrie. Vă vom prezenta ofertele curente și vă vom completa profilul. Raportați-ne dacă datele dumneavoastră cu caracter personal s-au modificat (de exemplu, adresa de domiciliu, numărul de cont, cartea de identitate, numărul de telefon etc.).

Sosire

Pregătește-te să pleci în străinătate

De regulă, viitorii angajați își aranjează singuri călătoria în Olanda. Există multe companii de transport pe piața romaneasca. Datele lor de contact sunt disponibile public pe internet. Dacă aveți nevoie de mai multe informații despre acest lucru, vă rugăm să întrebați recrutorul nostru.

De asemenea, veți stabili data sosirii dumneavoastră în Olanda împreună cu recrutorul. De obicei, vă cerem să organizati o călătorie, astfel încât să ajungeți dimineața la biroul din Steenbergen (NL). Ne putem ocupa apoi de toate chestiunile administrative în aceeași zi, cum ar fi semnarea unui contract sau obținerea unui număr BSN (echivalent cu un număr de identificare fiscală). Apoi, un angajat de la birou vă va conduce la cazare.

În cazul în care nu puteți veni la birou în timpul programului de lucru, recrutorul vă va oferi adresa uneia dintre locațiile noastre rezidențiale. A doua zi te vom aduce la birou pentru a face cunoștință și a îndeplini toate formalitățile.

Casele si apartamentele firmei sunt complet utilate. Dacă vrei să iei cu tine vesela de bucătărie , bineînțeles că poți, dar nu este necesar.

Cu siguranță veți avea nevoie de pantofi de lucru cu vârf metalic. Aproape in fiecare firma necesită purtarea unor astfel de pantofi la serviciu. La biroul din Olanda oferim posibilitatea de a cumpăra astfel de pantofi, dar va sfătuim sa îi luați înainte de a pleca. În România, de obicei ii puteți cumpăra la un preț mai bun. Prețul pantofilor de siguranță la Green Talent este de €39,95. Această taxă se percepe la prima plată.

Plățile la Green Talent sunt transferate în conturile bancare personale ale angajaților. Pentru a începe munca, trebuie să ai un cont bancar personal (în nume propriu). Cel mai bine este dacă ai un cont în euro, atunci nu veți plăti costuri suplimentare de tranzacție și conversie valutară.

Contul poate fi deschis într-o bancă româna, olandeză sau altă bancă. Dacă nu puteți deschide un cont în valută într-o bancă româna, vă recomandăm conturi online Revolut sau Bunq. Descărcați aplicația băncii și urmați instrucțiunile afișate (este disponibilă în româna).

Cazare

Cazarea dumneavoastră in Olanda

Avem diverse tipuri de cazare. Avem case, apartamente și hoteluri. Camerele sunt în mare parte duble. Uneori sunt disponibile camere single. Ne asigurăm că bucătăria este complet utilată în fiecare apartament. În case există, de asemenea, smart TV și PlayStation. Cazarea noastră respectă standardele de locuințe pentru lucrătorii temporari. Suntem certificați de SNF (Stichting Normering Flexwonen).

Departamentul de planificare asigură locul de cazare în funcție de locația locului de muncă și de disponibilitatea posturilor vacante. Facem toate eforturile pentru a menține aceste distanțe cât mai scurte. Încercăm să facem schimbări cât mai rar posibil. Desigur, este posibilă mutarea la cererea angajatului.

Dacă aveți preferințe de locație, vă rugăm să anunțați recrutorul nostru. Le vom lua în considerare la planificare.

Costul standard de cazare în Green Talent în 2023 este de €115,00 pe săptămână.

Pentru unele proiecte, oferim costuri de cazare mai mici. De exemplu, atunci când culegeți ciuperci, veți plăti maximum €92,07 pe săptămână pentru un apartament (€2,97 pe oră de muncă până la 31 de ore). Dacă lucrați într-o seră pentru unul dintre clienții noștri, veți plăti maximum €105,00 pe săptămână pentru un apartament.

Întrebați-i pe recrutorii noștri care sunt posibilitățile.

În cazul în care doriți să încheiați cooperarea cu Green Talent și să vă părăsiți definitiv apartamentul, trebuie să vă anulați înregistrarea de la cazare folosind formularul de pe site-ul nostru. Acolo introduceți ultima zi de ședere în apartament. Click aici pentru a merge la formular. Citiți această broșură pentru a afla mai multe.

Nu uitați să ne trimiteți notificarea de reziliere la [email protected] (ziua plecării dumneavoastră va fi probabil diferită de ultima zi de muncă). 

De asemenea, fa curatenie in camera si lasa cheile in casa. Lasa-le in cutia special instalata pentru chei din casa . Poti lua cu tine lenjeria de pat (perna, fete de perna, pilota) pe care ai primit-o cand te-ai mutat in casa.

Dacă plecați în vacanță (până la 3 săptămâni inclusiv), nu este nevoie să completați formularul. Tot ce trebuie să faci este să informezi biroul despre concediul tău. Va fi rezervat un loc in apartament. Dacă plecați pentru mai mult de 3 săptămâni, vă rugăm să contactați biroul pentru a stabili condițiile de plecare și de sosire la apartament.

Munca

Locurile de munca oferite de biroul nostru

Avem multe oferte de muncă, în principal în agricultură. Avem și oferte pentru producție, logistică și tehnologie. Accesați secțiunea Oferte de muncă din Olanda pentru a afla mai multe sau contactați-ne.

Prima ta zi la serviciu poate fi stresantă, așa că trebuie să te gândești la câteva lucruri cu o zi înainte. Contactați șoferul și stabiliți exact la ce oră vă veți întâlni. Veți primi datele lui de contact, adresa de lucru și ora de începere în e-mail cu planul de transport. Dacă ați devenit șoferul unei mașini de companie, planificați-vă cu atenție traseul. Pleacă de acasă suficient de devreme pentru a ajunge cu cel puțin 15 minute înainte de începerea lucrului.

Pregătiți un act de identitate și luați-l cu dvs. În unele companii, trebuie să te identifici înainte de a începe munca. De asemenea, asigurați-vă că aveți haine potrivite, pantofi de siguranță, cizme de cauciuc, haină de ploaie etc.

Amintiți-vă să dormiti suficient! :) acordă-ți timp să te obișnuiești cu noul tău loc de muncă și să înveți despre regulile companiei. Dacă nu înțelegi ceva, pune întrebări. Nu spune „OK” până nu ești complet sigur ce să faci. Dacă nu vorbești o limbă străină, nu-ți face griji. Companiile care angajează lucrători din străinătate se asigură că toate instrucțiunile sunt date în propria lor limbă.

Să știi că poți conta oricând pe ajutorul nostru! Contactați-ne imediat ce simțiți nevoia să faceți acest lucru. Asigurați-vă că notați acest număr în telefonul dvs. +31 167 - 74 50 22.

Contract

Contract de munca pentru lucratori temporari

Green Talent funcționează cu un sistem de fază pregătit de NBBU. Când începeți să lucrați la Green Talent pentru prima dată, veți primi un contract de Faza A. Acesta este un tip de contract pe o perioadă determinată de până la 52 de săptămâni lucrate. La expirarea acestui contract, veți primi un contract de Faza B. Puteți primi acest tip de contract de maximum 6 ori pentru un total de 3 ani. Apoi semnezi un contract de faza C. Acesta este un contract pe termen nedeterminat. Datorita sistemului de faze, poți lucra flexibil pe o perioada de 4 ani si apoi sa te angajezi permanent.

Vom trimite contractul și alte documente care urmează să fie semnate la adresa de e-mail furnizată de dumneavoastră. Semnați documentele electronic, adică cu mouse-ul pe computer sau cu degetul pe o tabletă sau telefon. Semnăm contractul într-un birou din Olanda, așa că nu vă faceți griji, personalul biroului vă va ajuta cu totul.

În conținutul documentelor semnate, puteți găsi, printre altele, informații precum: perioada pentru care va fi încheiat contractul, datele angajatului și angajatorului, valoarea remunerației, etc. Toate documentele sunt semnate în olandeză și română.

Dacă doriți să încetați cooperarea cu Green Talent, informați-ne despre aceasta, de preferință în scris. Tot ce trebuie să faceți este să trimiteți un e-mail la [email protected] și să specificați data încetării activității și motivul demisiei. Cel mai bine este să ne spui despre asta cu 2 săptămâni înainte de a pleca.

Dupa ce folositi cazarea noastra lasati totul in ordine. Faceti curatenie in camera si lasati cheile in locuinta in cutia instalata speciala pentru chei. Nu uitati sa anuntati ultima zi de sedere in cazare completand formularul de pe site-ul nostrum. Citiți broșura pentru a afla mai multe.

Contactați biroul dacă ați fost șofer de mașină de companie pentru a afla când, unde și cui să predați cheile. De asemenea, nu uitați să restituiți o mașină curată.

Unele companii eliberează angajaților lor, de exemplu, jetoane de autentificare, chei, carduri, cuțite, foarfece etc. Dacă aveți astfel de articole, nu uitați să le oferiți supervizorului dumneavoastră în ultima zi de lucru.

Asigurarea de sănătate și suplimentul de asigurare sunt oprite automat în ultima săptămână de muncă.

Salariul

Așa funcționează la Green Talent

Green Talent plătește în fiecare vineri salariul din săptămâna precedentă. Deținătorii de conturi olandezi primesc plata în aceeași zi, în timp ce deținătorii de conturi românești se pot aștepta la transfer lunea. Prin urmare, vă vom transfera primul salariu vineri în a doua săptămână de lucru.

Vă rugăm să rețineți că factura noastră pentru cazare acoperă o săptămână calendaristică, de luni până duminică. De exemplu, dacă începeți să lucrați miercuri, prima plată se va aplica zilelor în care ați lucrat de miercuri până duminică.

Da. Efectuăm plăți în avans luni sau miercuri înainte de transferul primului salariu. Plățile in avans se fac la cererea angajatului. Prin urmare, dacă doriți să îl primiți, trebuie să ne informați despre acesta, cel târziu la ora 12:00 din ziua plății avansului. Puteți suna +31 167 - 74 50 22 sau puteți scrie un e-mail la [email protected]. Puteți primi plata în avans cel mai devreme în a doua zi de muncă.

Fișele de plată și extrasele anuale sunt postate pe portalul nostru digital de salarizare loononline.greentalent.nl/ro/. Fișele de plată sunt disponibile în zilele de vineri în ziua de plată. Extrasul (jaaropgaaf) pentru anul precedent sunt de obicei disponibile în a doua jumătate a lunii ianuarie. Veți primi login și parola pentru portal la semnarea contractului.

Puteți controla indemnizația de concediu, adică banii și orele de concediu, pe fluturașul de plată. Plătim banii de vacanță direct cu fiecare salariu săptămânal. Vă vom completa timpul de vacanță cu orele de vacanță acumulate. Nu uitați să ne anunțați când doriți să vi se plătească orele de vacanță.

Plătim toate orele de vacanță rezervate până la 5 săptămâni după încheierea cooperării cu noi.

Modul în care se calculează orele suplimentare depinde de sectorul în care vei lucra. În agricultura de seră, orele lucrate peste 38 de ore sunt socotite ca 135% din rată. În logistică, orele peste 40 sunt de obicei plătite cu 125% din tarif, în timp ce în pomicultură, orele peste 38 sunt de obicei plătite cu 108,25% din tarif, iar orele peste 48 sunt de obicei plătite cu 125%. Întrebați-l pe recrutor care sunt regulile de decontare a orelor suplimentare în compania la care aplicați.

În Green Talent, orele suplimentare nu sunt rezervate. Aceasta înseamnă că le plătim direct cu salariul săptămânal.

Vacanțele sunt plătite pe baza numărului mediu de ore lucrate în ultimele 13 săptămâni. Dacă cineva a lucrat 40 de ore timp de 13 săptămâni, primește 8 ore plătite pentru concediu.
[(40 ore x 13 săptămâni)/5 zile lucrătoare/13 săptămâni = 8 ore].

Dacă numărul de ore lucrate a fost mai mic sau dacă ați lucrat cu mai puțin de 13 săptămâni înainte de sărbătoare, plata dumneavoastră pentru o sărbătoare legală va fi mai mică.

De exemplu, dacă ați început să lucrați la Green Talent cu 9 săptămâni înainte de vacanță și ați lucrat 38 de ore în fiecare săptămână, veți primi 5,26 ore plătite.
[(38 ore x 9 săptămâni)/5 zile lucrătoare/13 săptămâni pe vacanță = 5,26 ore]

Desigur, este improbabil ca numărul de ore lucrate să fie același în fiecare săptămână. Daca vrei sa afli exact cum a fost calculată plata ta pentru vacanta, cere la birou un program de ore si calcule.

Munca într-o zi de sărbătoare legală este de obicei remunerată suplimentar. În agricultură, de exemplu, pe lângă plata de vacanță datorată așa cum este descris mai sus, veți primi 150% din tarif pentru fiecare oră lucrată. În alte sectoare, de munca  sărbătorile legale sunt plătite cu 125%.

Sărbătorile legale în 2024:

Numele sărbătorii

Data

Ziua

Revelion 2024

1-1-2024

Luni

Paște 2024

31-3-2024

Duminică

Luni Paștele 2024

1-4-2024

Luni

Ziua Regelui 2024

27-4-2024

Sâmbătă

Ziua Înălțării Domnului 2024

9-5-2024

Joi

Duminica Pentecoste 2024

19-5-2024

Duminică

Luni Penticostală 2024

20-5-2024

Luni

Crăciun 2024

25-12-2024

Miercuri

A doua zi de Crăciun 2024

26-12-2024

Joi

Bevrijdingsdag (5-05) - Numai angajații guvernamentali sunt liberi de Ziua Eliberării. În unele industrii, se bucură de o zi liberă la fiecare 5 ani. În agricultură, această zi funcționează mereu.

Ziua Muncii (1-05) în Olanda nu este sărbătorită.

Dacă aveți îndoieli că remunerația plătită de Green Talent este corectă, asigurați-vă că contactați biroul nostru. Cel mai bun mod de a ne scrie este [email protected].

Încearcă să fii specific cu privire la ceea ce crezi că ridică îngrijorări. Este numărul de ore, taxele percepute sau altceva? Angajatul biroului va verifica fluturașul de plata si viramentele efectuate. El vă va contacta apoi și vă va răspunde la întrebări sau vă va anunța cum se va face corectarea, dacă este necesar.

Vacanta

Vacanta e importanta pentru a te reîncarcă de energie

Informați Green Talent și angajatorul despre vacanța planificată. Fă-o cât mai curând posibil. De obicei, angajații convin asupra perioadei de concediu direct cu liderul echipei din compania la care lucrează. Procesul este ușor diferit în fiecare companie. În unele cazuri, trebuie să completați o cerere de concediu și să o trimiteți supervizorului dumneavoastră. Dacă cererea este aprobată veți primi documentul cu un răspuns pozitiv. În caz contrar, angajatorul va aranja cu dumneavoastră o altă perioadă de vacanță.

Asigurați-vă că trimiteți datele de vacanță la Green Talent. Cel mai bun mod este să ne scrieți un e-mail la [email protected].

În unele companii, trebuie să raportați mai întâi datele de concediu către Green Talent. Confirmăm cu angajatorul și vă vom informa dacă este posibil să plecați în vacanță într-o anumită perioadă. Pentru a fi sigur, întrebați biroul despre procesul de raportare a concediilor în compania în care veți lucra.

Luați în considerare pentru a respecta datele stabilite. Întoarce-te din vacanță la timp. Concediu după terminarea zilei de muncă (dacă nu ați convenit altfel cu angajatorul). În caz de probleme, vă rugăm să contactați biroul.

Da, dar cuantumul indemnizației de vacanță va depinde de rezervele tale.

Indemnizația de concediu constă în bani de concediu și orele de concediu. La Green Talent, plătim bani de vacanță cu fiecare salariu. Orele de vacanță, în schimb, sunt puse pe fluturașul de plată. Zilele libere si zilele de vacanta se plătesc cu orele de vacanta acumulate.

Dacă lucrezi cu normă întreagă, 2 zile (aproximativ 16 ore) îți vor fi rezervate pentru ore de concediu pe lună. În cazul în care sunteți în vacanță și nu aveți suficiente ore rezervate pentru a primi plata integrală, pur și simplu vom plăti doar suma acumulata. Plata va fi conform sumei orele respective.

Boala

Nu poți merge la muncă din cauza unei boli, verifică ce trebuie sa faci

Trebuie să ne anunțați absența de la serviciu cu cel puțin 30 de minute înainte de a începe munca. Ne puteți informa prin telefon +31 167 - 745022 sau prin e-mail [email protected]. După primirea cererii, transmitem informațiile angajatorului. Nu uitați să fiți disponibil la telefon în timpul concediului medical. Uneori dorim să oferim informații importante, de exemplu, despre vizitarea unui medic sau stabilirea unei date pentru întoarcerea la muncă.

Nu anunțați absenta la alte numere sau adrese de e-mail ale angajaților Green Talent pe care le cunoașteți. Ele nu sunt întotdeauna disponibile, așa că informațiile despre absența dumneavoastră ar putea să nu ajungă la noi și la angajator la timp. Folosiți doar +31 167 - 745022 sau [email protected].

Da. Green Talent își asigură angajații cu Holland Zorg. Costul acestei asigurări în 2023 este de €33,51 pe săptămână. Această sumă este dedusă automat din salariu. Legea olandeză impune ca toți cei care sunt angajați în această țară trebuie să plătească asigurare de sănătate olandeză. De exemplu, a avea o asigurare europeană achiziționată în Romania nu te scutește de a încheia o asigurare în Olanda.

Oferim, de asemenea, sprijin în aplicarea pentru Zorgtoeslag - un supliment de asigurare. Când salariul tău este sub 25.070 pe an, poți primi €154 pe lună de la Belastingdienst (oficiul fiscal olandez) în contul tău bancar. Cerința este că trebuie să fiți angajat și asigurat la data de 1 a unei luni.

După trei săptămâni de muncă, înscriem fiecare nou angajat în această clinică. După câteva zile, Arene trimite un e-mail pentru a activa profilul. Tot ce trebuie să faci este să descarci aplicația Arene (de la Pharmeon BV) pe telefon și să te înregistrezi urmând pașii afișați. Vă sfătuim să vă finalizați înregistrarea imediat ce primiți e-mailul, astfel încât să puteți consulta rapid un medic dacă este necesar.

Arene încearcă să ofere sfaturi medicale prin internet, dar, dacă este necesar, direcționează pacienții către clinicile medicale din apropiere. Utilizarea Arene și înregistrarea sunt acoperite de pachetul de asigurări de sănătate de bază, neexistând costuri suplimentare.

Pentru mai multe informații, consultați site-ul Arene.

Dacă trebuie să consultați un medic în primele 4 săptămâni de ședere, iar înregistrarea în Arene nu este încă finalizată, Green Talent vă va ajuta desigur să vă programați.

Discriminare

Raportați comportamentul nedorit

Green Talent consideră că discriminarea este inacceptabilă și va depune eforturi pentru a promova egalitatea de șanse și tratamentul egal pentru toți candidații și angajații. În calitate de companie, considerăm că este important să oferim un mediu de lucru inclusiv și egal pentru toți angajații noștri. Discriminarea bazată pe rasă, sex, orientare sexuală, religie, vârstă, sarcina, dizabilități și alte caracteristici este inacceptabilă și nu este în conformitate cu valorile noastre fundamentale.

Green Talent susține un mediu de lucru sigur, în care angajații pot raporta discriminarea fără teamă de represalii și în care plângerile sunt tratate cu seriozitate și în mod corespunzător.

Dacă cineva dorește să raporteze discriminarea sau să depună o plângere în legătură cu discriminarea, o poate face la adresa [email protected]. În cazul în care persoana nu se simte confortabil să raporteze plângerea în scris, aceasta poate fi făcută și verbal la managerul de relații al Green Talent, la un manager, la un coleg sau la o altă persoană din cadrul organizației.

Green Talent se simte responsabilă pentru crearea unui mediu de lucru în care discriminarea nu este tolerată și în care angajații se simt sprijiniți să raporteze discriminarea.

Back to top

Alte intrebari?

Intreba recruterul tau!